top of page
racc.png

Kennelpresentationer

Mediakommittén har skickat ut ett par frågor till våra RACC anslutna kennlar och här kan ni ta del av svaren.

20231010

Mamarazza's kennel

1. Kan ni berätta lite om er och eran kennel?

Vi köpte vår första CC 2007 av Karina Rhodin, Corragio kennel. Året efter köpte vi vår andra från In Futuro, då hade också tanken på avel väckts och vi ansökte om kennelnamn. Vår första kull hade vi 2010 och har fram till nu haft 16 kullar.

2. Vad var det som gjorde att intresset väcktes för just Cane Corso?

Både jag och min man har haft hund ända sen vi var små och funderade på vad vi ville ha för ras, vi tittade mest under grupp två och fastnade för CC, dels för att den då framställdes som en ganska frisk ras, dels för att den verkade aktiv, också vakten såklart, vi hade precis köpt hus på landet.

3.Om ni fick nämna tre egenskaper som ni anser är viktiga hos en uppfödare,vilka skulle ni välja då?

Kunskap, transparens, att alltid finnas för sina valpköpare.

4. Vilka är era främsta avelsmål?

Vi tycker att konstruktion, typ och mentalitet är viktigt

5. Vilka utmaningar tycker ni att det finns med att vara uppfödare av vår ras?

Oj massor. Främst att hitta bra avelshanar, att hitta bra valpköpare som är pålästa om rasen, att rasen ökar så mycket så att det finns en marknad för oreggad avel.Att folk inte inser fördelen med att köpa från en registrerad uppfödare, med allt vad det innebär med tester osv.

6. Ni har säkert många härliga minnen att dela med er av,men har ni något extra roligt/minnesvärt som ni vill dela med er av här?

Min son var rätt liten när han fick köra stora båten vid stugan på Åland, och han skulle visa mig, vi åkte ut en sväng och på vägen tillbaka mötte vi tre hundar som kom simmande, de hade rymt från husse utan att han hade märkt det 

thumbnail_IMG_3783.jpg

Foto: Pia Hamberg

bottom of page