top of page

Årsmöte 2023

Det här är en av årets viktigaste dagar i en förening. Det är nu styrelse väljs och det är nu du skall göra din röst hörd. 

Brinner du för någonting särskilt, tycker du nåt är fel eller vill du vara med och arbeta aktivt för Cane Corso i Sverige? Då är årsmötet rätt forum för dig!

VAD ÄR ETT ÅRSMÖTE?

Årsmötet är föreningens viktigaste möte. Då väljer medlemmarna styrelse, de väljer också revisorer och valberedning och beslutar vad som ska göras under året. Det står i föreningens stadgar hur ofta föreningen ska ha årsmöte. Det är vanligt att föreningens verksamhetsår motsvarar ett vanligt kalenderår och då har man årsmöte i början av varje år. 2022 har RACC årsmöte 19: mars. Välkommen!

HUR GÅR ETT ÅRSMÖTE TILL?

Mötet öppnas.

Dagordning för årsmötet ska vara stadgeenlig.

ATT STÄLLA RÄTT FRÅGOR

Rätt frågor betyder sådana saker som föreningen kan besluta om.

Ett exempel: Medlemmarna kan inte besluta om att ta bort BPH-kravet för avelshundar. Det beslutet ligger hos SKK. Detta är alltså ett exempel på "fel" fråga för ett årsmöte. 

Varför årsmötet är så viktigt att delta i:

Oavsett vad du tycker, vad du vill eller vad du inte vill så finns inget annat forum än årsmötet för att föra den diskussionen eller annat forum att komma till förslag eller beslut i. Om du känner att du vill förändra eller förbättra någon eller några delar i rasklubbens arbete är det på årsmötet du skall framföra din synpunkter. På så sätt kan övriga medlemmar rösta om just dina förslag och du kan på så sätt styra rasklubbens arbete.

Gör slag i saken! Var med! Om du vill - tyck till! 
RACC 
hälsar varmt välkommen!
bottom of page